Søvn på reisen

Del denne artikkelen
Sleeping on the go

Stiv nakke, stive skuldre, dårlig humør, uklart blikk – søvn på reise kan ha forferdelige bivirkninger! Heldigvis er det mange måter du kan forbedre opplevelsen på. Les videre og få tips som kan hjelpe deg med å få sove bedre når du er på reise. Ikke ta til takke med bortkastede forretningsreiser og en ødelagt start på ferien!

Spis riktig, sov godt

Hvis du holder kroppen i form, vil dette hjelpe deg med å få bedre kvalitet på søvnen når du er på reise. Det kan være fristende å forsyne seg fra minibaren eller serveringen på flyet, men det beste er å unngå alkohol. Alkohol kan bidra til at du sovner raskere, men det forstyrrer normalt søvnmønster og kan føre til våkenhet og dårlig slumring. Velg i stedet mat og drikke som fremmer god søvn, f.eks. kamillete eller varm melk. Spis hyppige, lette måltider, og drikk mye vann slik at du ikke holdes våken av fordøyelsesbesvær.

Hold deg varm og komfortabel

Når du er klar til å sove, bør du finne en behagelig stilling! En god reisepute bør være myk mot huden, gi støtte og være kompakt. Den bør også holde seg på plass: Det er ingen vits i å ha en pute hvis du må krøke deg sammen for å unngå at den sklir ut!

Memory Foam Evolution Pillow sitter komfortablet rundt nakken og støtter hodet mens du sover. Den kan også pakkes ned til en fjerdedel av sin egen størrelse og har en hendig lomme for mobil eller musikkspiller. Den oppblåsbare CosySleep Color Me fungerer på en annen måte: justerbare sugekopper fester puten til en nærliggende overflate, f.eks. flyvinduet, og holder den på plass gjennom hele reisen. Smart, praktisk og enkel!

Et varmt teppe kan være behagelig, særlig på kjølige langdistanseflyvninger. JetRest Travel Blanket er et tykt, lett og luksuriøst fleeceteppe som du godt kan bruke hjemme også. Eller hvis du liker å reise lett, er Snuz Sac en oppblåsbar u-formet pute og koseteppe i ett enkelt sett.

Ha det mørkt og stille

Hvis du bruker normale regler for god søvnhygiene, kan dette hjelpe deg med å få en kvalitetsblund. Bruk bekvemme ørepropper av minneskum til å blokkere ut bakgrunnsstøy, og invester i en øyemaske av høy kvalitet til å skape et mørk og avslappet miljø. Hvis du foretrekker å sovne til musikk, men synes at øretelefoner er ubehagelige, kan du prøve SleepPhones. De gir lyd av høy kvalitet gjennom et mykt hårbånd av fleece.

Hvis du er en minimalist som vil ha ett produkt til å gjøre alt, kan du prøve Ostrich PuteÒ Light. Denne unike og stilige utførelsen blokkerer lys og støy, og fungerer også som en sklisikker pute.

Mosjon

Hvis du kan, bør du prøve å holde deg aktiv mens du reiser. Det trenger ikke å være slitsomt: å strekke seg i setet, gå frem og tilbake i midtgangen i flyet eller toget eller ta trappene i stedet for heisen på flyplassen er enkle og effektive ting du kan gjøre. I tillegg til å hjelpe deg med å sove bedre stimulerer aktivitet blodomløpet og bidrar til å hindre blodpropp i beina og jetlag.

Hva er dine beste råd for søvn på reisen? Har du et yndlingsprodukt eller en teknikk som hjelper deg med å ankomme uthvilt og avslappet?

Dette blogginnlegget gir generell informasjon om medisinske tilstander og behandlinger. Det er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Informasjonen er ikke rådgivende, og skal ikke behandles som sådan. Du må ikke se informasjonen på dette nettstedet som et alternativ til medisinsk rådgivning fra lege eller annen profesjonell behandler.

Hvis du har spesifikke spørsmål om medisinske forhold, bør du oppsøke lege eller annen profesjonell behandler. Hvis du tror du lider av en medisinsk tilstand, bør du kontakte lege umiddelbart. Du bør aldri utsette et legebesøk, se bort fra medisinsk rådgivning eller avbryte en medisinsk behandling på grunn av opplysninger du finner på dette nettstedet. Synspunktene som kommer til uttrykk i denne bloggen og på dette nettstedet, har ingen tilknytning til de akademiske institusjonene, sykehusene, praksisene eller andre institusjoner som bidragsyterne er tilknyttet, og de gjenspeiler ikke direkte synspunktene til ResMed eller noen av dets datterselskaper eller tilknyttede foretak.