Jeg våknet alltid med vondt i hodet

12 Oct Jeg våknet alltid med vondt i hodet

– Jeg visste ikke at jeg snorket, men våknet alltid med vondt i hodet. Jeg var helt utslitt allerede før jeg gikk på jobb om morgenen, sier Unni Halvorsen (67) fra Tønsberg.

Ingen, ikke en gang mannen hennes reagerte på snorkingen over mange år. Ikke før hun overnattet med noen venner for fire-fem år siden. De hadde ikke fått blund på øyet hele natta.

 

Kvitt hodepinen etter to dager

– Jeg måtte jo tro dem og bestilte time på Volvat-klinikken i Oslo med en gang. Da gikk det ikke lenge før jeg ble kontaktet av sjukehuset i Tønsberg. Der lå jeg fire døgn for å tilvenne meg et pusteapparat. Etter to netter hadde jeg ikke vondt i hodet mer. Det var en rar følelse som jeg ikke skjønte hva var med en gang. Ikke hadde jeg hodepine og ikke var jeg sliten. Og jeg som alltid brukte å våkne med vondt i hodet og var så tørr i munnen at jeg ikke greide å flytte tunga, sier hun.

 

Byttet maskin tre ganger

Unni har byttet maskin tre ganger. Hun var veldig godt fornøyd med den første som tilpasset seg pustemønsteret etter behov, selv om den hadde maske som dekket hele ansiktet. Deretter fikk hun en maskin med fasttrykk, men syntes det var veldig ubehagelig at den blåste luft hele tiden. Nå har hun fått den siste modellen som finnes på markedet, og er storfornøyd.

– Masken er bare en liten stropp som festes til nesen. Dermed føler jeg meg mye mer fri og uhemmet. Du kjenner deg ikke akkurat så vakker når du ligger der med en maske over hele ansiktet, sier hun.

 

Maskinen er alfa og omega

– Selvfølgelig tar det litt tid å venne seg til maskinen, men jeg har blitt helt avhengig. For meg er den alfa og omega for at jeg skal ha en god dag. Før hadde jeg vondt i hele kroppen, bare at det syntes ikke utenpå.

Unni har til og med sørget for papirer som gjør at hun kan ha med seg maskinen som håndbagasje når hun skal til Gran Canaria for å pleie en leddsjukdom. Hun tror også at den har en positiv effekt på hjerteproblemene som gir smerter fra brystet og helt opp til kjeven.

– Dette gjør at jeg ikke får puste, men etter at jeg begynte med pustemaskin og fikk medisiner hos en hjerte- og lungespesialist kommer anfallene mye sjeldnere, sier hun.