Puter: nøkkelen til komfort

Del denne artikkelen
Pillows: the key to comfort

En komfortable, støttende pute kan utgjøre stor forskjell. Feil pute – for hard, for myk, for tykk, for tynn – kan forårsake en urolig våkenatt og en gretten påfølgende morgen. Så hva er en god pute, og hvordan finner du en som er riktig for deg?

Sovestilling

Puter bidrar til å holde ryggraden i riktig vinkel mens vi sover. Riktig vinkel forårsaket av utilstrekkelig hode- og nakkestøtte kan føre til hodepine og spenning i skuldre, rygg og nakke. Puten bør gi god støtte i foretrukket sovestilling. Er du mest komfortabel på ryggen, magen eller siden? Hvilken stilling er enklest å sovne i? Hvordan ligger du vanligvis når du våkner?

Hvis du sover på magen, vil du trenge en nokså flat, myk pute. Hvis du sover på ryggen, bør du velge en middels pute – den bør ikke være så høy at den skyver hodet forover. Personer som sover på siden, bør velge en tykkere, fastere pute som støtter nakken. Pillo1 er et godt alternativ, særlig for alle som sover på ryggen og siden. Denne komfortable og ergonomisk utformede puten fremmer optimal vinkel på ryggraden i alle sovestillinger.

Fyll

Dun, ull, bomull, lateks, minneskum … det er mange putefyllalternativer å velge mellom. Dun er mykt, pustende og holdbart. Syntetisk dun er tilgjengelig for alle som foretrekker ikke å bruke dyreprodukter, men det er gjerne mindre holdbart og litt mindre komfortabelt. Ull og bomull holder unna mugg og støvmidd, noe som gjør dem til gode valg for personer med astma og allergier. De gir fast støtte og hjelper kroppen å opprettholde en stabil temperatur.

Lateks er hypoallergenisk og holder også unna mugg og midd. Det er det fasteste putealternativet, noe som gjør det ideelt for personer som trenger god nakke- og og skulderstøtte. Lateks reagerer svært raskt på trykk, men spretter tilbake til opprinnelig form nesten umiddelbart. Minneskum er også holdbart, støttende og reagerer på trykk. Men det tar litt lengre tid å justere, noe som gjør det mindre egnet for personer som er svært urolige når de sover.

Theraline My7 Pute bruker tre forskjellige fyll for å gi fast, men skånsom støtte som letter trykket på ryggrad, hofter og bekken, demper knærne og støtter brystet. Denne ergonomiske puten i full lengde oppfordrer også til å sove på siden, noe som kan bidra til å redusere eller eliminere snorking.

Spesialputer

Noen ganger er ikke en vanlig pute nok. Dette stemmer særlig for personer som bruke CPAP-maskin til å håndtere søvnapné. Det kan være vanskelig å sove og opprettholde en effektiv tetning når masken gnir mot puten!

CPAPmax Pillow er utviklet for å hjelpe CPAP-brukere å få en avslappet natt, uansett sovepreferanser. Den har fire justerbare høydeinnstillinger og to soveoverflater, og er spesielt utformet for å passe en CPAP-maske og slanger. Det er ikke overraskende at dette er en bestselger!

Invester i søvn

Materialer i høy kvalitet samt avanserte utførelses- og produksjonsprosesser betyr at gode puter kan være dyre. Men som regel fører dette fokuset på kvalitet til bedre støtte, mer komfort og mer holdbare materialer. Og alt i alt gir det bedre søvn. Når du våkner uthvilt og avslappet, vil du være glad du investerte i å velge riktig pute for deg.

Dette blogginnlegget gir generell informasjon om medisinske tilstander og behandlinger. Det er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Informasjonen er ikke rådgivende, og skal ikke behandles som sådan. Du må ikke se informasjonen på dette nettstedet som et alternativ til medisinsk rådgivning fra lege eller annen profesjonell behandler.

Hvis du har spesifikke spørsmål om medisinske forhold, bør du oppsøke lege eller annen profesjonell behandler. Hvis du tror du lider av en medisinsk tilstand, bør du kontakte lege umiddelbart. Du bør aldri utsette et legebesøk, se bort fra medisinsk rådgivning eller avbryte en medisinsk behandling på grunn av opplysninger du finner på dette nettstedet. Synspunktene som kommer til uttrykk i denne bloggen og på dette nettstedet, har ingen tilknytning til de akademiske institusjonene, sykehusene, praksisene eller andre institusjoner som bidragsyterne er tilknyttet, og de gjenspeiler ikke direkte synspunktene til ResMed eller noen av dets datterselskaper eller tilknyttede foretak.